praktikveckor på Länsstyrelsen i Jönköping

Praktikvecka 1.

Under parktikvecka 1 var jag utanför Vrigstad för att provfiska några sjöar runt Sävsjö området.

Det jag fick göra under första veckan var att lägga näten, dra upp dem, köra båten, kolla på kartan så att man lägger dem på rätt plats. Under dagen ungefär mellan 8-17 så plockar man ur all fisk ur näten och mäter och väger dem, ibland även ta prover på dem beroende på vilken sjö det är i.

Praktikvecka 2.

Under praktikvecka 2 var jag utanför gnosjö och provfiskade några sjöar där omkring.

Den veckan fick jag göra samma saker och även föra rapporter in i datorn.

 

Praktikvecka 3.

Under denna veckan var jag i Hjo för att provfiska röding i vättern.

Det gick jätte bra första dagen, vi fick ett par fina fiskar på kort tid men senare var vi tvugna att avbryta för att det blåste för mycket. Resten av veckan blev vi tyvärr inblåsta så det blev inte något mer fiske, så jag fick åka till Jönköping igen för att hjälpa till med provfiske i några sjöar där pga att dem fick så mycket fisk att dem behövde mer hjälp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *