Grönland, Camp Erfalik – Getaway Tours

Jag har praktiserat på Grönland I två veckor. Jag reste med Getaway Tours och 13 andra folk från det meste av Europa. Vi flög från Köpenhamns lufthamn, Kastrup, d . 29 juli och alla var taggad på drömfiske. 4 timer senare var vi på Grönland på i lufthamnen Kangarlussuaq och därifrån flög vi vidare till Sisimiut vart vi bodde en nat. Dagen efter åkte vi ungefär 4 timer ut till camp syd också kallat camp Erfalik. Getaway Tours har 3 camps och jag var på den mest sydliga.

IMG_1801

IMG_1803

IMG_1811

Första vecka har jag bara fiskat. Där er inte så mycket och göra där ute i vildmarken. Vi hade en kok med som fixade maten varje dag. Vi skulle själv diska våra grejer och jag fick hämta mycket dricksvatten från elvan vid lågvatten och åka båt. Där finns en båt vid en liten sjö uppströms campen som man skulle åka över för att komma vidare uppströms i elven Erfalik. Fisket var riktigt bra långt uppströms i elvan men också på dem nedra sträckorna fanns där bra med rödingar.

DSC_0114

DSC_0271

D. 6 augusti åkte förste grupp hem, och andra gruppen ersatte. I grupp nummer 2 var det 12 svenskar som var jätte trevliga alla. Jag åkte dom alla varje morgon över sjön så dom kunna fiske. Några gick också till den angränsande elv. Elven Savssanguit innehöll otroligt många och stora rödingar som gillade stora rosa foamflugor. Det tog ungefär 2 timar och gå ditt men det var allt vart.

DSC_0143

Efter 2 veckor på campen åkte jag hem och en fantastisk praktik var avslutad. Jag fick ungefär 300 rödingar med den största på 65cm. Vi så båda havsörn, Grönlands val, renar och killer whales. Tyvärr inge muskox men naturen och allt däroppe var så perfekt.

DSC_0106
DSC_0290

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *