Andra veckan hos ScandinavianFlyfishingguides

Den andra veckan hårdstartar med en heldagsguidning efter öring i Storån. Det är jag och Ludvig som har fått äran att guida Magnus som är direkt anländ från älvdalens strömmar.

Det börjar bra, redan på första stället hittar vi vakande fisk och jag tar Magnus med mig ut i strömmen. Det står flera öringar på rad och käkar nykläckta nattsländor som kommer flytande med strömmen. Ganska direkt krokar magnus den första fisken, en liten öring på runt 25 cm. Jag tycker mig se en lite bättre fisk nån meter upp som jag ber Magnus kasta på och ganska snart sitter även den där. Denna bjuder upp till en riktigt bra kamp men tillslut kan vi håva en fin öring.

IMG_0417
Joel och Magnus med dagens största öring

Efter detta blir fisket riktigt trögt och det är bara smifirrar som verkar vara i farten, men Magnus är riktigt nöjd och har fått en inblick i smygfiske efter öring.

På tisdagen har jag och Ludvig en ledig dag så vad gör man??  Fiskar såklart! Vi kör ner till Grövlan för en dags smygfiske efter storöring. Vi landar varsin fisk över kilot och känner oss så nöjda att vi intar soffan framför TV’n med varsin påse chips, gött. 😉

10464028_233969230145617_2006626935471795669_n
Ludvig med en öring på 1,1 kg.
10494827_10204417224180126_4737122100662571022_n
Joel med en öring på 1,2 kg.

 

Onsdagen spenderas av att reka en Harrsträcka inför kommande guidningar varav jag bl a tappar en ”fjällmört”som förmodligen låg på närmare 50 cm….

Sedan har vi några dagar ledigt vilket spenderas vid vattnet, här kommer det lite bilder:

DSC01875
Joel med en fin öring från Henriks ”springcreek”.
Henrik landar en fin öring.
Henrik landar en fin öring.
Joel med en öring från ''ån''.
Joel med en öring från ”ån”.
Ludvig med ännu en öring från ''ån''.
Ludvig med ännu en öring från ”ån”.

På fredag hade jag och Henrik en heldagsguidning för ett par nybörjare där vi fiskade efter främst harr.  Vi gick igenom allt från flugor och insekter till kastteknik och fiskestrategier. Paret var nöjda och det värmer som guide när alla får fisk.

På lördag och söndag guidade kom ett glatt gäng på 4 västgötska grabbar som vi hade hand om. Även här fick alla fisk men tyvärr så valde de allra största öringarna att bara tugga lite på flugorna.

Joel som personlig rådgivare åt Simon Hermansson.
Joel agerar personlig rådgivare åt Simon Hermansson.
Simon med en fin kilosfisk.
Simon med en fin kilosfisk.

Med detta trevliga gäng avslutade jag min andra vecka. Nästa gång kommer det enligt rykten att handla om otroligt vackra öringar i ett helt ofiskat vatten.  På återseende / Joel

DSC01897

One thought on “Andra veckan hos ScandinavianFlyfishingguides”

  1. Toppenkul Joel, ser med spänning fram emot fortsättningen på Grövelsjörysaren utmed åar och vattendrag i Jakten på den ”ultimata firren”. Trond hälsar så gott och ser fram emot att få diskutera flugfiske när vi kommer dit i augusti. Kramar från mamma o pappa.
    ” Kofest Kofest”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *