”Ryckfiske” Rätt eller Fel?

Jag har valt att ta upp ett ämne som jag tycker är relevant inom sportfiskevärlden, eftersom att den “metoden” pågår i helavärlden. Ryckfisket sker framförallt vid lekvandring på arter som ex. lax och öring.

Vad är det som får en person att vilja rycka fast en fisk i ryggen?

Kan det vara att en del personer blir så desperata när de inte får någon fisk, att de anser att det är helt Okej att ägna sig åt det?

Det är inte ofta så kallade “Sportfiskare” ägnar sig åt denna “metod”, men har man en gång gjort det då tycker jag inte att man ska kalla sig sportfiskare. Visst vi gör misstag, men är det verkligen ett misstag att stå och felkroka fisk på fisk?

Även om man inte är sportfiskare så ska man inte ägna sig åt det eftersom att det är inte etiskt korrekt. Fiskarna fanns på jorden före oss, bör vi inte då behandla dem med respekt?

Det händer ibland att man felkrokar fisk, men då har man siktat in sig på att få en fisk att bita och inte felkrokar den med flit. Jag anser dock att om man felkrokat en fisk så ska den krokas av i vattnet och absolut inte fotograferas, dock finns det tillfällen då jag vet att någon har felkrokat en fisk och lyft upp den ur vattnet och fotograferat den. Det är absolut inte etisktkorrekt.

Så gör man absolut inte om man kallar sig, ”Sportfiskare”, då hör man inte hemma i Sportfisketsvärld.

Jag valde inte det här ämnet inte det här för att hänga ut någon, eller för att vara elak mot någon, utan för att säga att man gör bara inte så! Det är som sagt inte etisktkorrekt. Väljer man att fortsätta med att felkrokar fisk, då bör man inte äga någon fiskeutrustning över huvudtaget. Då är man ingen Sportfiskare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *