Uppdrag: Smoltutsättning

Igår (tisdag 6/5) var vår klass med på en utsättning av laxsmolt. Dagen började med att vi åkte till Gullspångsälven där vi fick en föreläsning om just Gullspångsälven, biotopenvården man gjort där, gullspångsöringen och -laxen.

Gullspång

Sedan

åkte vi för att titta på länsstyrelsens gamla laxstation, tanken med den var att man skulle skilja på odlad och vild gullspångsöring och -lax. Det funkade inte bra då endast ett tjugotal öringar och en lax (som dessutom kom flytandes död från längre upp i älven) tog sig till stationen.

Gullspång

Därefter åkte vi vidare till Torsö vid Vänern och var med på en utsättning av laxsmolt, ungefär 11 000 smolt sattes ut den dagen. Länsstyrelsen i Värmland har också bett oss att göra en film om just smoltutsättning och varför man gör dem. Den kommer publiceras på länsstyrelsens hemsida och även här på Tackla Språket

Utsättning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *