Stoppa tjuvfisket efter ål

Tjuvfiske efter ål är vanligt i skärgården. För att fiska ål behöver man ett speciellt tillstånd för att få fiska den med ryssjor. Det är så för att ålen är rödlistad. Det betyder att det inte är så många ålar som klarar sig för reproduktion.

Är det verkligen etiskt korrekt att fånga ålen när den är rödlistad? Man kan faktist hjälpa till för att ta bort dessa ryssjor så att ålen får en chans att klara sig. Man ska inte dra upp eller skada ryssjan. Det är olagligt, men man kan skicka koordinaterna där den ligger till kustbevakningen. Så åker dom och ta upp den. Då har man inte gjort något olagligt själv.

Jag tycker att det borde vara lag på att skicka in rapporter om var de ligger. Så att situationen kan bli bättre för ålen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *