Laxtrolling i Vänern

Untitled
Igår blev det efterlängtade premiär passet på Vänern av! Målet för dagen var att trollingfiska lax och öring utanför några grund i närheten av Åmål.

Med trötta ögon,  nyservade båtmotorer och timmars granskningar av sjökort begav vi oss tidigt på morgonen mot Vänerns enorma vattenvidder. Båten trailades i och spöna riggades och inom kort var första ädelfisken i båten, En stöddig laxhanne som bjöd upp till en härlig kamp på de mjuka trollingspöt.

Untitled

Gårdagen väder var perfekt för lax, vi hade endast 3 sekundmeter blåst och vi slapp undan det mesta av regnet. Med hjälp av vårt ekolod kunde vi se en mängd med betesfisk som simmandes runt i mellanvattnet där våra wobbler sakta lunkade fram. Ofta kom dagens hugg precis när vi passerade ett betesfiskstimm. När dagen led mot sitt slut kunde vi även räkna in två till vackra fiskar varav Lennart och jag poserar med!

Untitled
UntitledEn perfekt dag med hård fightade laxar, arga gäddor, trevligt sällskap och fint väder!

One thought on “Laxtrolling i Vänern”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *