Yrkesfisket i Vänern

Själv har jag inget emot yrkesfisket så länge det görs på rätt sätt och inte går till överdrift. Men mitt förslag är att gäddan gösen och abborren ska vara fredade under leken.

Men Tex att en enda yrkesfiskare kan ha nät som tillsammans har längder upp emot en mil och där över!det tycker jag inte är rätt. Det kanske håller att göra så när gäddan och andra arter inte leker. Men vem som Helst kan ju förstå att de blir problem det under tiden då arterna ska leka. för hur skulle du känna dig om du stoppas från det du kämpat för i ett helt år. tex den där sköna utomlands resan som du jobbat hårt för i ett helt år för att kunna åka på

Jag Har själv sett hur yrkesfiskarna satsar stor på att fånga lekande fisk . de stänger i stort sett av de områden fisken sökt sig till.detta gör att fisken inte alls har samma chans att förökasig. och detta förstör för oss alla. så mitt förslag är att fiskarterna ska vara fredade under lekperiodern

själv tycker jag att det är väldigt fel att bara laxen öringen och mer udda arter ha dessa fördelar. När gädda gös och abborre inte har en chans mot yrkesfiskarnas stora och grymma nät. Vi måste tänka framåt och försöka fokusera på de arter som kan komma få problem i framtiden. Så yrkesfisket måste begränsas.

One thought on “Yrkesfisket i Vänern”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *