Inför fönstermått för gäddor i samtliga vatten

Var snäll mot gäddorna i Sverige
Man ser ibland att folk dödar och tar upp gäddor som är alledes för små eller för stora för att ens använda till något vettigt. Allt för mycket gädda tas up för onödiga skäll. Så därför tycker jag att fönstermått ska inskaffas i samtilga av Sveriges vatten och fler kontrolanter runt om i Sveriges vatten. Fönstermått innebär att man får ta upp fisk mellan två mått men inte utanför. Tex gädda i östersjön är fönstermåttet 40-75cm då får man bara ta upp gädda mellen 40-75cm

Tänk om vi skulle kunnat bevara alla stora gäddor, vilken reproduktion vi skulle haft.

Tänk om vi skulle erbjuda små gäddor en chans att bli stor, vilket bestånd vi skulle haft.

Tänk om fisket blir mycket bättre än vad det är idag, vilket bra rykte Sveriges vatten skulle få.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *