Använd landningsmatta!

Börja med att använda landningmatta när ni ismetar.

Hur tänker folk när dom åker ut och isfiskar t.ex gädda utan att ta med sig en landningsmatta?
Det underlättar ju så mycket både för fiskaren och allra helst för fiskens chanser att kunna överleva och växa sig ännu större!

När du får upp en fisk ur hålet så ska man enligt mig se till att man alltid kan landa fisken på ett så skonsamt sätt som möjligt för fisken. Därför ska man ha med en landningsmatta!
Nu gäller det verkligen att vi börjar att ta tag i problemet med hur man behandlar fisken!

Det är nämligen tragiskt när man ser hur många andra behandlar fisken genom att bara slänga upp fisken på isen eller i snön och se hur fisken skadas, och ett antal gånger har jag fått vittnat att fiskarna jag har fångat har haft skadade slemskikt och ibland varit blinda för att fisken behandlats fel helt enkelt då den fångats tidigare.

Fördelen för dig som fiskare om du tar med dig en landningsmatta är att det blir mycket lättare att kroka av och mäta din fångst om du har någonting att lägga fisken på medans du ska göra detta.

Fiskarna tar enormt mycket skada när dom slängs upp på isen och får sprattla runt på isen eller i snön efter att dom kommit upp ur hålet!
För då ökar risken att ögonen kan förfrysa på fisken då dom hamnar i direkt kontakt mot isen eller snön och om en fisk blir blind så riskerar den att då få svårt att finna föda och får då svälta. Även slemskiktet skadas och har då en mycket stor risk att drabbas av infektioner och sjukdomar då fiskens slemskikt har skadats mot t.ex isen.

Så avslutningsvis kan vi konstatera att om en fisk har svårt hitta mat eller får infektioner eller sjukdomar kan med stor sannolikhet leda till en långsam och plågsam död för fisken!

[poll id=”13″]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *