använd lipgrip på rätt sätt

Jag ska skriva om varför man inte ska använda lipgripen till att lyfta upp fisken med. Jag som är en van fiskare har sett att många har använt fel hjälpmedel när de ska ta upp sin fisken ur vattnet tex med en lipgrip.

Det är som att bli upplyft i huvudet men det är värre för gäddan än för oss för att deras kropp bara bärs upp av vattnet. Ryggraden skadas om du bara lyfter upp den med en lipgrip. Och det är en väldig belastning för fisken för att fisken bara hålls upp utav vattnetsbärkraft.

Den är inte gjord för att lyftas upp på såna sätt.Det är inte bara fel, det är omänskligt och extremt respektlöst mot fisken den ska inte behandlas med fel medel använd istället knutfria havar för de skadar inte fisken och sen ska du naturligtvis inte ha den för länge ovanför vattnet ha den helst kvar så länge som möjligt i vattnet.

Och min Retorik fråga är hur skulle det kännas om ni skulle hålla upp ert barn i foten det skulle inte kännas så bra. Tänk noga på detta.

Avslutning: Och det är därför man inte ska använda lipgrip till att lyfta upp fisken med.
[poll id=”12″]

One thought on “använd lipgrip på rätt sätt”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *