Isvaksövning

Tisdagen den 4 februari skulle bada isvak i Skivtjärn. Tvåorna hade spenderat förmiddagen med att såga i ordning hålet vi skulle bada i.I stort sett hela klassen badade, det var endast några få som inte gjorde det. Det får de ta igen någon annan gång.

image
Liam var först ut och klarade övningen galant.

Varför ska vi bada isvak då?
Jo, för att om vi skulle gå igenom isen, så vet vi hur det känns, och slipper kanske få panik. Vi hade självklart en säkerhetslina runt magen, och isdubbar runt halsen, sen var det bara att hoppa i. Innan man tog sig upp ur hålet var man tvungen att säga sitt namn och personnummer. För en del var det väldigt enkelt, medan en del personer inte fick fram ett enda ord.

Efter badet så var det bara att byta om, duscha eller basta om man ville det. Det var otroligt kallt, men väldigt nyttigt att prova på det, så man är förberedd om det skulle hända om man är ensam ute på isen. Det var även bra att vi fick oss en liten genomgång om vad man ska göra om någon annan ramlar i, t.ex. hur man använder en kastlina.

Här kan ni se när Liam gör övningen:

2 thoughts on “Isvaksövning”

    1. Jodå, nog stammade jag allt. Visste ju att det skulle vara kallt, men det blev som en chock kan man ju säga. 😉 Önskar att jag klarat övningen lika bra som Liam!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *