Höstfiske

Efter det besvikna fisket under åmålsveckan var det skönt att åka hem till Blekinge. Efter lång restid och många byten var det skönt att bli hämtad vid bussen av familjen.
Jag och pappa ville passa på att fiska så mycket som möjligt medans jag är hemma. Men på måndagen och tisdagen blev det inget fiske pga stormen Simone. Sen kom onsdag och vi skulle ta med oss en kompis fisketokiga lillebror ut. Detta gjorde han rätt i då han tog nytt pb den dagen som var 98 cm och 6,3 kg.
Sen kom torsdag, vi kollade på sjökortet och tänkte vart gäddorna hade tryckt in pga stormen. Vi åkte långt ut i skärgården och snabbt så får jag en på 95 cm. Då tänker vi att nu är dom på hugget. Och det var dom. På en ankring tog vi 4 över 90 cm detta var kul.
Vi förflyttade lite längre in i en vik. Vi driftade av kanten men inte ett pet på betena. Detta tyckte jag var konstigt för att dom var på hugget nyss. Men sen kom ett hårt hugg på min big bandit. Den simmade bara sidleds så jag trodde att det var en felkrokad snipa. Men när den närmar sig båten så ser vi att den är betydligt större. Den är över metern, äntligen… Tänkte vi. Detta var jättekul för att det är min andra över metern.
Gädda
102 cm 7,8 kg

2 thoughts on “Höstfiske”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *